به گزارش روز دوشنبه اگزیم نیوز از سازمان مالیاتی، داود منظور اظهار داشت: در رویکرد تحول آفرینی نظام مالیاتی، با ایجاد بسترهای تعاملی مبتنی بر هوشمندسازی، شرایط مناسبی برای مودیان منضبط که به تکالیف خود عمل کرده و حساب و کتاب شفاف دارند، فراهم میشود.
وی با اظهار این مطلب که در سند تحول دولت مردمی، موضوع مبارزه با فرار مالیاتی و شفافسازی اقتصاد مورد تاکید قرار گرفته، افزود: سازمان امور مالیاتی با بخشهای منضبط اقتصاد که اظهارنامه میدهند و کتمان درآمد ندارند، تعامل سازنده و تسهیل گرانه داشته و خواهد داشت.
منظور، کاهش فشار بر بخش تولید را به عنوان یکی از برنامههای تحولی نظام مالیاتی برشمرد و گفت: امسال نرخ مالیات بر درآمد بخشهای تولیدی ۵ واحد درصد کاهش یافت که این اقدام به تحرک و رونق تولید کمک شایان توجهی مینماید. همچنین معافیت مالیاتی درآمدهای شرکت های بورسی در صورت افزایش سرمایه، معافیت مالیاتی شرکت های دانش بنیان و تقسیط بلند مدت مشاغل آسیب دیده از کرونا از دیگر حمایتهای نظام مالیاتی از بخش تولید محسوب میشود.
وی با اشاره به اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم در سال ۱۳۹۴، خاطرنشان کرد: جرمانگاری فرار مالیاتی و تعیین مجازات کیفری برای آن، از جمله مهمترین اصلاحات صورت گرفته این قانون بود که زمینه برخورد قضایی با جرایم مالیاتی را فراهم آورده است.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی موضوع مبارزه با فرار مالیاتی را از برنامههای اولویت دار نظام مالیاتی قلمداد کرد و گفت: فرار مالیاتی عموما به سه شکل اساسی یعنی عدم ثبت نام به عنوان مؤدی مالیاتی، کتمان درآمد و ثبت هزینههای غیرواقعی صورت میپذیرد و با توجه به گسترده بودن فرار مالیاتی در کشور، عزم جدی و اراده قاطع برای برخورد با جرایم اقتصادی و فساد اداری وجود دارد.
وی با اشاره به سه موضوع اساسی یعنی فرار مالیاتی، فساد اداری و ضعف فرهنگ مالیاتی بعنوان موضوعاتی که پاشنه آشیل نظام مالیاتی هستند، گفت: در صورتی که در این سه زمینه توفیقات قابل ملاحظهای به دست آوریم، امکان اینکه کل بودجه جاری کشور از محل درآمدهای مالیاتی تامین شود، وجود دارد.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور تصریح کرد: در رویکرد جدید نظام مالیاتی که بر هوشمندسازی و داده مبنا کردن فرآیند مالیاتستانی استوار است، امکان شناسایی فرارهای مالیاتی به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.
نظر شما